sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tarjouksia ja alennuksia

En tiedä, olisiko minun säästämisen sijaan parempi kirjoittaa tarjouksista ja alennuksista. Metsästän hyviä tarjouksia, harvoin ostan mitään täydellä hinnalla. Vertaan ja lasken kilo- ja kappalehintoja. Tämä koskee kaikkia ostoksia, niin ruokia kuin nettituotteitakin. Toki sillä tavalla säästääkin, jos pystyy olemaan ostamatta mitä sattuu "kun halvalla saa".

Erityisen tyytyväinen olen ostoksiin, joita olen kauan suunnitellut ja joita todella tarvitsen. Jos en syystä tai toisesta ole raaskinut aiemmin ostaa, koen suurta iloa löytäessäni tuotteen edullisesti. Yksi esimerkki on pöytäliina, jota olin pitkään ihastellut eräässä nettikaupassa. Lopulta liina oli tarjouksessa, mutta en vieläkään tilannut sitä. Hetki sitten ko. yrityksellä oli kampanja, jossa postikuluja ei tarvinnut maksaa. Vihdoin tilasin kauan haaveilemani liinan puoli-ilmaiseksi.

Tuoreena koiranomistajana olen huomannut, että eläintarvikkeiden hinnoissa on valtavia eroja. Eri paikkoja vertaamalla voi säästää jopa puolet hinnasta! Se on mielestäni paljon, jos kyseessä on esimerkiksi ruoka, jota kuluu koko ajan - pidemmällä tähtäimellä säästö voi olla huomattava. Otsikoissa on näkynyt tekstejä, että ihmiset käyvät sovittamassa jotain tuotetta kivijalkakaupassa, mutta kuitenkin tilaavat tuotteen edullisemmalla hinnalla netistä. Ymmärrän, että kivijalkakaupoilla on erilainen kulurakenne, eikä heidän toimintansa kannata, jos kaikki tilataan verkosta. Valitettavasti hinta on usein ratkaiseva tekijä, ja verkkokauppojenkin tuotteita voi sovittaa tai niitä voi palauttaa. Minä ostan paljon netistä, hinta on yksi syy. Toinen on se, että tilatut tuotteet voi kätevästi hakea lähipostista, eikä tarvitse lähteä ollenkaan kaupoille - en siis yleensä edes käy katsomassa tavaroita "livenä" etukäteen. Lisäksi monet (ulkomaiset) nettikaupat toimittavat tuotteet kotiovelle ilman lisämaksua, myös toimitusnopeus on vertaansa vailla.

Minusta on mukava etsiä tarjouksia ja vertailla hintoja. Vinkkejä löydän monenlaisilta eri sivustoilta sekä tuttavilta. Jotkut ystäväni jopa osaavat tulla kysymään minulta neuvoa, jos etsivät jotain tiettyä tavaraa edullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti