tiistai 21. tammikuuta 2014

Ostosten keskittäminen?

En usko ”keskittäminen kannattaa” –mainoslauseeseen. Ei se ainakaan minun kohdallani pidä paikkaansa, en koskaan saa niin paljon bonuksia, että sillä summalla kattaisi hintaeron, jonka voitan ostamalla mahdollisimman paljon muualta. Suosin nykyisin usein Lidliä, koska ainakin minun ostoskorini tulee siellä halvemmaksi. Toki valikoima on rajallinen, mutta usein on hyviä tarjouksia, jos vaan kelpaa se, mitä hyllyssä on. Valitettavasti ihan kaikkea en Lidlistä löydä, joten teen täydennysostoksia S-ryhmän liikkeissä, lähinnä Prismassa. Siirrän joka kuukausi tilipäivänä tietyn summan S-tilille ja käytän ne S-ryhmän toimipaikoissa. Se helpottaa menojen budjetointia ja seurantaa.

Luonnollisesti minulta löytyy S-Etukortti (maksuttomalla Visalla, tottakai), ja kerään edes hiukan bonuksia. S-pankki tarjoaa nykyisin mahdollisuutta sijoittaa bonukset suoraan heidän rahastoihinsa. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, etten edes perehtynyt rahastoihin sen syvällisemmin, mutta klikkasin bonukseni ohjautumaan suoraan niihin. Rahallisesti bonukseni ovat sen verran vähän, etten niitä kuukausittain kaipaa, joten ajattelin katsoa, mihin tämä uusi bonusten käyttötapa johtaa. Ja koska on kyse minusta, valitsin tietenkin korkean riskin rahaston. Se ei pelaa, joka pelkää.

3 kommenttia:

  1. Kuluja kannattaisi katsoa tarkkaan. S-pankin rahastot hoidellaan FIMin kautta ja aika korkeiksi kulut kasvavat.S-pankki jättää erheellisesti ilmoittamatta koko rahaston juoksevat kulut. Ne joutuu itse hakemaan FIMin sivuilta ja ovat 1.05-1.6% per vuosi. Käytännössä maltillisimman rahaston voitot menevät Fimin, eivätkä asiakkaiden, taskuun.

    Kysyit "elektonista säästöporsasta". Itselleni sellainen on ollut Seligson & Co ja sen rahamarkkinarahasto ( Kokonaiskulut (TKA) 0,19%), jonne voi panna minimissään 15 euroa jemmaan ja keräillä näin käteistä isompia osinkopotteja varten.

    Jatka joka tapauksessa valitsemallasi tiellä! Tervetuloa bloggaaviin sijoittajiin. Tämä on hyvä harrastus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Kyllähän sen jotenkin arvaa, etteivät S-pankin rahastot mitään hyväntekeväisyyttä ole. Yleensä pengon taustat ja kulut tarkkaan, nyt saa aika näyttä, mitä tuon S-pankin kanssa teen.

    Seligson on kyllä muuten minulle tuttu, jonkin verran on sielläkin rahaa sijoitettuna. Alunperin siihen tutustuinkin pienten kulujen vuoksi. Näin piensijoittajana yllätyn joka kerta siitä, kuinka vähällä vaivalla saa rahoilleen reilusti peruspankkitilien tuottoa enemmän. Konkareita tämä varmasti naurattaa, mutta jostain sen havahtumisen on lähdettävä.

    VastaaPoista
  3. Aloittaminen on tärkeintä. Käyttelytileillä makailee kuulemma jopa 80 miljardia "turvassa" eli inflaation syömänä.

    VastaaPoista