maanantai 13. tammikuuta 2014

Pitkästä aikaa!

Kylläpä aika rientää!
Talousasiat ovat olleet koko ajan yksi ykkösjutuista elämässäni, mutta on jäänyt näiden sivujen päivitys liian vähälle. Harmi sinänsä, koska ajatuksia ja ideoita on koko ajan.

Osakkeista sen verran, että olen aika vähän viime aikoina ostanut niitä, mutta muutamia aloittelijan näkökulmasta tehtyjä mielenkiintoisia huomioita olen tehnyt. Joskus osakkeet lisääntyvät ”itsestään”, kun yhtiöt jakaantuvat. En nyt tarkoita rahallista arvoa, vaan lähinnä määrää. Toivottavasti ajan kuluessa myös viivan alle tulee suurempia summia. Salkkuni on muutenkin ihan mukavasti plussalla, en olisi millään tavallisella tilillä saanut vastaavaa summaa kasaan näin lyhyessä ajassa. Toinen huomio on se, että yhtiöt maksavat tililleni pitkin vuotta, on mukava huomata, että pikkusummia ilmestyy silloin tällöin. Tiedän, että se kuuluu osakemarkkinoiden luonteeseen, mutta muistutan edelleen, että olen aloittelija ja koen näitä asioita ensimmäistä kertaa.


Rahastoihin en ole sijoittanut pitkään aikaan. Tietysti silti seuraan omien sijoitusteni kohtaloa. Ihan hyvältä näyttää, perinteisellä tilisäästämisellä en olisi näihinkään lukuihin päässyt, joten olen tyytyväinen.

Juoksevat, välttämättömät menot tuntuvat vain kasvavan. Säästöön jää yhä vähemmän, vaikken kuluta enempää kuin ennenkään. Voi joidenkin mielestä kuulostaa typerältä, mutta olen taas nostanut veroprosenttiani, jotta saan  palautuksia. Ei varmaan ole järkevää "lainata" omia rahojaan noin vaan valtiolle, mutta sillä tavalla saan hiukan enemmän säästöön, ja isomman potin kerralla. Minulle se sopii, kaikille ei.

Tavallisen palkansaajan ei mielestäni ole helppoa rikastua. Ei perinteisellä työnteolla saa mitään kummempaa aikaan. En minä ainakaan. Olen erittäin iloinen, että lähdin mukaan verkostomarkkinointiin, koska sitä kautta minun on mahdollista saavuttaa hieman enemmän, ja päästä lähemmäs tavoitteitani. Riskiä en pelkää (en muuten uskaltaisi osakkeillakaan käydä kauppaa), mutta onneksi sitä ei tässä sivutyössäni edes ole. Ei myöskään velvoitteita tai vaateita, voin tehdä omien kykyjeni mukaan, ja loppupeleissä vain taivas on rajana. Parasta on tietysti upeat tuotteet, jotka tukevat terveellisiä elintapojani.Kunpa useammat ihmiset unohtaisivat ennakkoluulonsa ja rohkenisivat tarttua tilaisuuteen!

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea, että joku muukin on osannut ottaa iloin irti pienistäkin osingoista. 2013 keväällä Nordnettiin kolahti ensimmäiset osingot ja tuijotin varmaan 5 minuutti pelkästään vain sitä. Kyllä, ihan totta seoli että elämäni ensimmäise osakkeiden maksamat osingot olivat kolahtaneet salkkuuni. Ensimmäisistä osingoista salkku on melkein kolminkertaistunut, eli tiedossa on tänä vuonna hieman mukavampi summa osinkoja :)
    Sopiikos udella, että mihin verkostomarkkinointiyritykseen olet lähtenyt mukaan?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, jostainhan se on lähdettävä sijoitusuralle, ja ne pienetkin osingot vievät kummasti eteenpäin.

    En viitsi nimeltä mainita, mutta kyseessä on saksalainen suoramyyntiyritys.

    VastaaPoista