torstai 30. tammikuuta 2014

Puskuri tuli tarpeen

Olen jo maininnut, että haluan vaihtaa autoni. Se on nyt kyllä hyvin korjattu, ja se tuli kalliiksi. Auto oli ajokiellossa, joten korjaus oli välttämätön. Olen erittäin tyytyväinen, ettei talouteni keikahtanut pahasti, vaikka yllättäen tuli tämä noin tuhannen euron välttämätön meno. Olisin tietysti mieluummin käyttänyt rahat johonkin muuhun, mutta mielestäni puskuria säästetään juuri tällaisia tilanteita varten. Rahojen makuuttaminen tilillä ei ole järkevää, mutta jonkun verran on aina hyvä olla nopeasti saatavaa käteistä.

En edelleenkään ole syvemmin perehtynyt autolainoihin, mutta ainakin pikaisesti eri pankkien laskurit antavat suuremmat kuukausierät ja kokonaiskustannukset kuin autoliikkeestä saatava rahoitus. Tunnen hyvin ihmisiä, joiden mielestä autoa varten ei tulisi ottaa lainaa, koska se on huono sijoitus ja arvo laskee nopeasti. Näin tavallisena työläisenä, perheen ainoana aikuisena, minulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta suoraan ostoon. Onneksi saan vanhasta autostani edes hiukan välirahaa. Laskeskelin, että voisin ottaa lyhyemmänkin maksuajan, mutta suunnittelen neljän vuoden lainaa, jotten vedä taloutta liian kireälle. Voinhan mahdollisuuksien mukaan maksaa useamman erän kerralla. Tiedän, että loppusumma olisi edullisempi, jos alunperin ottaisin lyhyemmän maksuajan. Minun kuitenkin täytyy ottaa huomioon, että noin 200 euroa kuukaudessa kiinteänä kuluna on pidemmällä tähtäimellä paljon.

Pörssiyhtiöiden tulosjulkistukset ovat käsillä. Seuraan niitä mielenkiinnolla, vaikken vielä osaakaan hahmottaa kaikkia asioita pitkälle tulevaisuuteen. Tällä hetkellä kiinnitän luonnollisesti eniten  huomiota osinkoihin. ”Omat” yhtiöni onneksi näyttävät maksavan ihan hyvin.

1 kommentti:

  1. Moi! En sen enempää ole perhtynyt, mutta tällainen mainos iski silmään telkkaria tuijottaessa http://www.delta.fi/tarjoukset

    VastaaPoista