maanantai 14. tammikuuta 2013

Myös rahastoja


Samalla, kun olen asioihin perehtynyt, päätin alkaa säästää myös rahastoihin. Taas päätin valita muun palveluntarjoajan kuin oman pankkini, jälleen syynä kustannukset. Aloitin valitsemalla erilaisia passiivisia indeksirahastoja. Summaksi valitsin muutaman kympin, jonka sain mukavasti hajautettua. En tiedä, oliko valinnoissani mitään järkiperäistä, vaikka yritinkin miettiä tarkasti. Ainakin hajautus on laaja, toivottavasti jollakin alueella onnistaa. Aion sijoittaa jonkinlaisen summan näihin rahastoihin joka kuukausi.

Excel on kyllä noussut oikein tärkeäksi apuvälineeksi minulle. Sen avulla on helppo laskea prosenttiosuuksia, loppusummia, tappioita/voittoja. Myös oma manuaalinen kirjanpitoni on Excelissä, vaikka toki eri palveluntarjoajillakin on hyviä yhteenvetoja.

Suuria tavoitteita minulla ole. Kunhan saisin rahoilleni perinteistä pankkitiliä parempaa tuottoa. Ainakin tässä vaiheessa, pienin pääomin, iloa tuottaa lähinnä mielenkiinto talousuutisiin. On kiinnostavaa seurata kurssien nousuja ja laskuja, ja ymmärtää niistä koko ajan enemmän. Voisin jopa kutsua säästämis- ja sijoitusmaailmaa harrastuksekseni.

Tänään lueskelin ennusteita kevään osingoista. Tuntui hyvältä huomata, että usea valitsemani yritys löytyi joukosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti