lauantai 19. tammikuuta 2013

Q4 -tuloksia odotellessa

Edessä on mielenkiintoisia aikoja, kun pörssiyhtiöt julkaisevat pian Q4 -tuloksia. Tuleekohan sieltä suuria yllätyksiä? Pitävätköhän kaikki ennakkovaroitukset paikkaansa?

Olen viime aikoina jutellut monien ihmisten kanssa sijoittamisesta ja talousuutisista. Suurimmalla osalla on sellainen asenne, että aihe on tylsä, eikä siitä ole kiinnostavaa lukea, tai edes tietää sen enempää. Toivoisin kovasti, että useampi kiinnostuisi, ja löytäisi sen kipinän, jonka avulla omakin talous voi kohentua, tai ainakin muuttua järjestelmällisemmäksi.

Olen harkinnut uusien osakkeiden ostoa. Ensin tosin pitää säästää hiukan, mutta olen jo pohtinut, ostanko jotain kokonaan uutta yhtiötä, vai lisäänkö vanhoja. Salkussani on tällä hetkellä viittä eri yhtiötä, osa on reilusti miinuksella, mutta toiset näyttävät paremmilta. Voi olla, että näin minimisummilla, joita minä sijoitan, kannattaa keskittyä vain muutamaan, joita lisäilee pikkuhiljaa. Mielenkiinnolla seuraan myös Talvivaara -uutisointia, mitähän siellä on odotettavissa?

Mielestäni on myös muunlaista sijoittamista, kun osakkeet tai rahastot yms. Suunnittelen sijoittavani myös kotiin, pientä pintaremonttia voisi tehdä ja jotain huonekalujakin uusia. Ne eivät kyllä tuota mitään konkreettista, mutta iloahan uudesta ilmeestä on. Ja kyllä esim. uusi sänky voi ehkäistä fyysisiä vaivoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti