sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Riskillä mennään

Minulta kysyttiin ajatuksia riskistä, joten tässä hieman pohdintojani aiheeseen liittyen.

Säästäminen itsessään ei ole kovin riskialtista, ellei oteta inflaatiota huomioon. Oikeastaan suurempi riski on sellaisilla, jotka eivät ollenkaan säästä. Yllättävissä tilanteissa on vaikeampi löytää ratkaisu, ellei ole mitään säästössä. Pankkitilillä inflaatio nakertaa omaisuutta, ja nyt on peloteltu ajatuksella, että pankit alkaisivat veloittaa rahojen säilytyksestä (eli korko olisi miinuksella).

Rahastosäästämisessä ja osakkeissa on riskinsä. Huonolla tuurilla ja/tai osaamattomuudella voi menettä kaiken. Toisaalta, riskipelillä voi voittaa paljon. Itse toivon lähinnä tasaisuutta, inflaation voittamista, mahdollisesti pientä voittoa.

En pelkää riskiä, koska sijoitan ainoastaan sen, mistä olen valmis luopumaan. Toki on raskasta ensin säästää hieman enemmän, ja sitten sijoittaa koko "potti" tietäen, ettei pörssimaailman tulevaisuutta voi varmasti ennustaa. Olen hieman sellainen "se ei pelaa, joka pelkää" -ihminen, eli sijoitan mielelläni osan rahoistani suuremmalla riskillä. Houkuttimena on tietysti se, että riskin kasvaessa myös voiton mahdollisuus kasvaa. Jos kaikki menee hyvin. Rahastoissa ja sijoituksissa mukana kulkee koko ajan iso "JOS".

Riskin sietämistä minulla helpottaisi se, jos malttaisin olla seuraamatta salkkuni heilahtelua koko ajan. Olen kuitenkin kärsimätön, joten kehitystä tulee seurattua usein. Yöuniani en kuitenkaan ole riskin takia menettämässä, ja se on hyvä. Ehkä sijoitan itselleni sopivalla riskitasolla nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti