perjantai 22. helmikuuta 2013

Ekstraa ja mukavuusaluetta


Minulla ei ole ollut mitään tiettyä summaa, jota keräisin. Olen lähinnä ajatuksella "mahdollisimman paljon säästöön, kuitenkaan välttämättömyyksistä karsimatta". Tällä hetkellä minulla kuitenkin on vähemmän säästössä kuin kuukausi sitten. Olen jo maininnut käyttäneeni rahaa remontointiin. Lisäksi vaikuttaa siltä, että olemme pian hankkimassa kauan haaveiltua koiraa. Eli menoja on paljon aiemmin suunniteltua enemmän, eikä säästöön jää juuri mitään. Toisaalta, positiivista on se, että kaikki hankinnat teemme aiemmilla säästöillä. Mitään lainaa tai luottoja ei ole käytössä näihin isompiin hankintoihin. Eikö yksi säästämisen tarkoitus olekin se, että voi sitten ostaa jotain suurempaa, kauan suunniteltua? Vaikka esimerkiksi koirien hinnat kauhistuttavat (tiedän, ettei asia ole mustavalkoinen, mutta en käsittele sitä tässä sen enempää), niin on mukava tietää, ettei se menoerä ole pois tavallisesta arjesta.

Olen miettinyt, että tienatakseni hieman enemmän tekisin mielelläni jotain ekstrahommia. En kuitenkaan tiedä, mitä se voisi olla. Minulla ei ole erityisiä taitoja, enkä halua alkaa myymään mitään. Lisäksi työn pitäisi olla jotain, jota voisi tehdä ainakin suurimmaksi osaksi kotona. Luulen, etät jotain olisi, en vain keksi mitä. En pelkää tarttua toimeen, ja saan yleensä paljon aikaiseksi. Opiskelen kyllä töiden ohella ihan omaksi ilokseni kirjanpitoa, mutta kokemusta ei ole vielä tarpeeksi, joten ainakaan vielä en voi sen avulla saada lisätuloja. Omaisuuttakaan ei ole niin paljoa, että sitä myymällä ansaitsisi jotain. 

Posti toi eilen ammattiliittoni jäsenlehden, siellä oli viime vuoden jäsenkyselyn tulokset. Oma palkkani on selvästi alhaisempi kuin muiden samaan aikaan valmistuneiden keskipalkka. Olen kuitenkin suunnilleen koulutustani vastaavassa työssä, missä välissä jäin palkkakuoppaan? En nyt muista, miten sijoituin ainoastaan naisten välisessä vertailussa, mutta vaikka otettaisiin huomioon useampi kotiäitinä viettämäni vuosi, heräsin silti pohtimaan, pitäisikö tehdä jotain. Mitä edes voisin tehdä? En koe olevani siinä asemassa, että voisin vaatia paljon parempaa palkkaa, se olisi aika kohtuutonta myös vallitsevassa yt-tilanteessa.

Omalta mukavuusalueelta poistuminen on haastavaa. Alkaa kuitenkin tuntua, että se voi jossain vaiheessa olla välttämätöntä, jos haluan hallita talouttani paremmin. Ehkä nyt on jonkinlainen suvantovaihe, jonka jälkeen tiedän, minne suunnata ja mitä tavoitella. Elämäni on tällä hetkellä sen verran hektistä, että mielestäni nyt on parempi pysytellä tällä mukavuusalueella ja kartoittaa mahdollisuuksia. Ehtii pesämunakin samalla kasvaa hieman suuremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti