tiistai 26. helmikuuta 2013

Osakeanti

Uutena sijoittajana törmäsin ensimmäistä kertaa osakeantiin. Toki olin kuullut siitä aiemmin, mutta nyt sellainen osui omalle kohdalleni. Nordnet laittoi asiasta viestiä ja sain myös kirjeen yhtiöltä, jonka osakkeita omistan. Voin käyttää merkintäoikeuttani ja lunastaa lisää ko. yhtiön osakkeita. Voin myös myydä merkintäoikeudet. En ole ihan varma, mitä tekisin. Joka tapauksessa kaupankäyntikulut ovat suhteettomat suuret, koska alkuperäinen osakepääomani ei ole valtava. Luulen, että lunastan uudet osakkeet, ja seuraan tilannetta tulevaisuudessa. Mielenkiintoista, tässähän tuntee itsensä tärkeäksi, kun yhtiöltä saa omistajille osoitetun kirjeen!

Vaikka tiesin osakeannista jo entuudestaan, niin kyllä kiinnostus lisääntyi, kun se koskee "minun" yhtiötäni. Vähän niin kuin reseptikirjassa tietää olevan kaikenlaisia ohjeita, mutta gluteenittomia leipomuksia tutkii kunnolla vasta sitten, kun on keliaakikko tulossa kylään.

Minulle on käynyt niin, että kun oikein seuraan talouttani ja yritän säästää, niin menot ovat vain lisääntyneet. Toivon tilanteeseen muutosta pian.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti