tiistai 12. helmikuuta 2013

Osakekauppoja

Suunnittelin olevani osta ja pidä -sijoittaja, mutta niin vain myin ensimmäisen kerran osakkeittani. Myin pois ne tunteella ostetut osakkeet, kun sain omani ja hieman yli takaisin. En usko kurssinousun jatkuvan, joten pidän parempana sijoittaa rahat jonnekin muualle. Näiden osakkeiden osingot jäivät nyt saamatta, mutta osakemäärä oli sen verran vähäinen, ettei niillä osingoilla olisi juuri juhlittu. Ei tuntunut järkevältä pitää rahoja kiinni kalliissa ja yliarvostetuissa osakkeissa, vaikka yhtiö onkin hyvä. Hyvä mieli!

Hetken tauon jälkeen ostin myös uusia osakkeita, sekä lisäsin omistustani yhdessä salkussani jo aiemmin olleessa yhtiössä. Nappikauppaa, mutta näin on hyvä opetella ja perehtyä lisää asioihin.

Järkevyydestä en tiedä, mutta minusta on mukavaa laskeskella ja miettiä näitä osakevaihtoja. Sen huolen pidän, etten tappiolle jää, vaan kulujen jälkeen saan muutaman euron vaivanpalkkaa. Ainakin enemmän, kuin säästötililtä koskaan saisin, eivätkä verorajat ole vielä lähelläkään. Enkä suunnittele lisämyyntejä ainakaan heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti