torstai 14. helmikuuta 2013

Kaikesta en säästä

Vaikka pyrin olemaan säästeliäs ja taloudellinen rahankäyttäjä, on muutamia asioita, joissa en pihistele. Mukavuus tai välttämättömyys menevät säästelyn edelle. Enkä edes haluaisi pitää liian tiukkaa linjaa, tai pohtia jokaista hankintaa.

Meillä on kuivausrumpu, sitä käytän huoletta. Oikeastaan muuta kätevää vaatteiden kuivausmahdollisuutta ei edes ole, ja maksan mielelläni pyykkihuollon toimimisesta. Pyrin myös ostamaan laadukkaita pesuaineita ja tekstiilejä - toki kallis ja laadukas eivät ole synonyymejä. Lasten vaatteisiin panostan, haluan heillä olevan erityisesti kunnolliset ulkoiluvaatteet, joista jää myös kierrätettävää. Ostan myös paljon luomutuotteita, vaikka ne ovatkin kalliimpia. Ruoka ei muutenkaan ole se, josta ensimmäisenä säästän, koska haluan meidän syövän hyvää ja monipuolista ruokaa. Lapset kyllä söisivät samoja herkkuruokiaan vaikka joka päivä... Seuraan kyllä tarjouksia, ja usein ostan ruokaa niitä hyödyntäen. Käytän aika paljon autoa, mutta lyhyet matkat kävelen. Meillä syödään todella vähän leipää, ja pääasiassa ruisleipää, joten sen leipomisella en uskoisi säästäväni. Myös pienet hemmottelut silloin tällöin ovat paikallaan.

On varmasti paljon muitakin asioita/tuotteita, jotka ovat minulle sen verran tärkeitä, etten niissä mieti taloudellisuutta. Toivon kuitenkin kokonaisuuden olevan tasapainossa.

2 kommenttia:

  1. Itse tykkään myös kuivausrummusta tosi paljon. Se vähentää vaatteiden silitystarvetta sekä vähentää pölyn määrää huoneilmassa. Meillä on muutama astmaatikko, mutta myös kaksi kissaa ja karvojenkin kohdalla kuivausrumpu toimii hyvin. Päiväpeitto puhdistuu karvoista pelkälle kylmätuuletuksella rummussa.

    Seurasin rummun sähkönkulutusta kulutusmittarilla viime talvena ja rumpu vei paljon vähemmän sähköä, kuin aina sanotaan. On tietysti hyvin yksilökohtainen asia, vanhat koneet ovat usein energiasyöppöjä.

    VastaaPoista
  2. Niinhän se varmasti on, ettei se rumpu niin paljon sähköä taida viedä, kuin pelotellaan. Ennen silitin kaikki vaatteet, nyt huomattavasti vähemmän.

    VastaaPoista